Obnova Hrvatskog doma u Zavidovićima

Nastavljaju se radovi na Hrvatskom domu u Zavidovićima, prvobitno je zamijenjena već dotrajala vanjska stolarija i postavljena nova. Sada su započeli unutarnji radovi s ciljem obnove kulturnog prostora. U ovoj fazi, fokus će biti na revitalizaciji knjižnice i ureda Hrvatskog kulturnog društva Napredak podružnica Zavidovići, kao i sanacija jednog dijela mokrog čvora.

Očekuje se da će obnova knjižnice pridonijeti unapređenju kulturne ponude za članove Napredka, kao i za ostale zainteresirane korisnike. Također, obnova Napredkovog ureda pružit će poboljšane uvjete za rad Hrvatskog kulturnog društva Napredak podružnica Zavidovići. Ukoliko se uspiju prikupiti potrebna sredstva, planira se i obnova etnografske zbirke, čime bi se sačuvalo bogatstvo kulturne baštine.

Hrvatski dom u Zavidovićima, sudskim putem je uspješno vraćen Župi Svetog Josipa u Zavidovićima, kroz naredno razdoblje očekuju se pravni postupci za vraćanje i zemljišta oko Doma.

U prošlosti, ali i sada, Hrvatski dom u Zavidovićima davao je i daje važnu ulogu u očuvanju i promicanju kulturne baštine, te se ovim projektom nastoji osigurati njegova dugoročna održivost, ali i afirmirati korisnike da više koriste prostorije Doma za športska okupljanja, druženja, kao i središte kulturnih, obrazovnih i društvenih inicijativa.

Ovom prilikom pozivamo sve ljude dobre volje, da daju potporu u obnovi ovog, za Hrvate Zavidovića, posebnog objekta, koji svjedoči našoj postojanosti i opstojnosti na ovom području.

Unaprijed se zahvaljujemo