Blagoslov obitelji 2023./2024.

Blagoslov obitelji je prigoda da župnik upozna svoje župljane, a to znači pored Božjeg blagoslova župnik upoznaje svoje župljane, ali i obrnuto. I ove godine je došao lijep broj onih, koji su došli u mjesto svog rođenja i krštenja. Zahvaljujemo Bogu za ove susrete.

Da bismo susreli što više župljana, koji žive i rade daleko od svog zavičaja, a došli su u ove svete dane, pokušali smo sve susresti prije svetkovine Bogojavljenja/Sveta Tri Kralja/Vodokršća. U blagoslovu su pomagali kao i ranijih godina mons. mr. Tomo Knežević, župnikov brat i vlč. Marko Lacić, župnik u Lovnici.

Posebno se radujemo kada dođemo u kuće ili stanove, gdje se nalaze djeca, koja su naša budućnost. Mi vjerujemo da ćemo na taj način sve učiniti da okupimo sve naše župljane, koji žive ovdje, ali i one koji redovito dolaze ili razmišljaju o povratku. Dao Bog da nas na godinu bude i više. A žalosni smo kada vidimo zaključane, napuštene kuće i objekte i kada vidimo da zarastaju naša polja i livade. Povećava se broj novih stanovnika, divljih svinja, srna, čagljeva… One pomalo uništavaju ono što naši vrijedni ljudi rade. Ipak, radujemo se svako upaljenom svjetlu u našim kućama, kao što smo žalosni kada se ugasi svjetlo u jednoj ili drugoj kući.