Pripreme i Božić 2023. u našoj župi

Ove godine smo se kroz tri tjedna došašća pripravljali za slavlje Rođenje Gospodina Isusa Krista. Sv. Mise zornice, božićne svete ispovijedi i djela ljubavi prema bližnjima su duhovna priprema. A svi su domovi osvježeni dočekali Božić. Tomo i Anto su usjekli božićna drvca u našem parku. Dvije vrijedne skupine dragovoljaca su uredili našu crkvu u božićno „ruho.“ S velikom radošću su radile Anđelka, Božana, Jela, Marina, Miladinka i Milica. A Ivan je sa svojim timom uredio božićne jaslice.

Svečano je bilo na polnoćki. Sv. Misu je predvodio i propovijedao vlč. dr. Josip Knežević, a koncelebrirali mons. mr. Tomo Knežević, ravnatelj Caritasa Bosne i Hercegovine i vlč. Stipo Knežević. Sva naša slavlja su oplemenjena lijepom pjesmom. Naši pjevači su vrlo lijepo predvodili pjevanje božićnih pjesama.

Već nekoliko godina, a nakon sv. Mise okupimo se i pred crkvom oko naloženih vautri i nastavljamo čestitanje uz domaću rakiju, domaće vino, suho i pečeno meso. Kada kažemo domaće vino valja naglasiti da nam je vino poklonio Mario Marković iz Viništa, a ove godine sve je pripravio Davor i društvo. Radosni smo da je jedan broj vjernika stigao iz inozemstva, kako bi proslavili najradosniju svetkovinu sa svojim obiteljima. A i župa je jedna veća obitelj. Hvala Bogu, svi smo zadovoljni i dao Bog da i na godinu proslavimo Božić u dobru zdravlju i manjem grijehu.