Slavlje Prve Svete Pričesti
28. svibnja 2023. godine

Hvala Bogu, i ove godine smo slavili Prvu Svetu Pričest. Četiri naša vrijedna učenika (Andrija, Danijel, Ivor i Mihaela) su, nakon priprema na vjeronauku u obitelji, župi i školi, pristupili sakramentu Pomirenja, sv. Ispovijedi u petak 27. svibnja 2023. A na Duhove naši su prvopričesnici u pratnji svojih roditelja, braće, sestara, rodbine, prijatelja i kumova pristupili Prvoj Svetoj Pričesti.

Treba pohvaliti roditelje, koji su svojim znanjem, iskustvom i vjerom pomogli u pripremi za ovako veliki dan u životu svoje djece. Oni su pripravljali recitacije, koje su prvopričesnici recitirali dragom Isusu, svojim roditeljima i okupljenim vjernicima. Kao i uvijek naši su pjevači obogatili liturgijsko slavlje.

Prije nego su pristupili primanju Presvetog Tijela Kristova, naši su prvopričesnici zajedno s okupljenom zajednicom vjernika obnovili svoja krsna obećanja, koja su za sve nas na krštenju dali naši roditelji i kumovi.

Za svaku zajednicu, a tako i za župu djeca su znak nade u život. Kroz godinu dana oni će biti naši prvopričesnici, dok ne stasa nova generacija. Dao Bog da nas svake godine bude više, a da se ne gasi katolička vjera u preostalim Hrvatima – katolicima na ovim našim prostorima.