Vazmeno trodnevlje i Uskrs u župi Zavidovići

Župljani župe sv. Josipa u Zavidovićima proslavili su sveto Vazmeno trodnevlje te svetkovinu Uskrsa sa svojim župnikom vlč. Stipom Kneževićem kojem su se na svetim misama i obredima Velikog tjedna pridružili i domaći sinovi vlč. dr. Josip Knežević iz Alića, koji je profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu, te vlč. mr. Bojan Ivešić iz Debelog Brda, koji je student crkvene povijesti na postdiplomskom studiju u Rimu.

Na Veliki četvrtak započelo je sveto Vazmeno trodnevlje svetom misom Večere Gospodnje koju je predvodio vlč. Bojan. U svojoj prigodnoj propovijedi naglasio je kako na Veliki četvrtak slavimo ustanovu dva sakramenta: Euharistije i svećeničkog Reda, te je približio puku Božjem otajstvo euharistije potaknuvši vjernike da mole za svećenike te nova duhovna zvanja.

Obrede Velikog petka  predvodio je vlč. Josip u zajedništvu s vlč. Stipom, župnikom, te vlč. Bojanom. Čitanje Muke Gospodnje po ulogama predvodili su vlč. Josip i vlč. Bojan uz asistenciju mladih župe Zavidovići, te župnog zbora. Nakon Muke slijedilo je otkrivanje i čašćenje sv. Križa i groba Gospodinova uz asistenciju ministranata župe Zavidovići.

Na Veliku subotu vjernici su se okupili u prijepodnevnim satima kako bi častili grob Isusov, a župnik je predvodio blagoslov Uskrsnog jela. Istoga dana u večernjim satima vjernici su se opet okupili u crkvi na slavlje Vazmenog bdijenja kojeg je predvodio vlč. Josip uz koncelebraciju vlč. Stipe, župnika i vlč. Bojana. U prigodnoj propovijedi vlč. Josip je pokušao približiti okupljenom puku Božjem značenje Velike subote kao dana Isusova groba u kojoj se događa prijelaz na vazmeno otajstvo uskrsnuća Kristova.

Svete mise na sam dan Uskrsa predvodili su vlč. Stipo i vlč. Josip. Nakon svih obreda Velikog tjedna i Vazmenog trodnevlja župnik je zahvalio svim vjernicima na dolasku na sve obrede te izrazio dobrodošlicu svim vjernicima koji su došli iz dijaspore zahvalivši im što nisu zaboravili ni svoje roditelje kao ni svoju rodnu župu te naglasivši kako su uvijek dobro došli u svoju župnu crkvu sv. Josipa.