Turnir u prstenu – Zavidovići, 11. veljače 2023.

HKD Napredak, podružnica Zavidovići i župa Sv. Josipa pozvali su sve igrače stare, tradicionalne igre prstena na turnir. Ovaj puta pozvali smo i navijače u Hrvatski dom. Cilj nam je sačuvati ovu igru od zaborava, ali i omogućiti susret ljudi, koji se u ovom vremenu rijetko ili nikako susreću. Hvala Bogu, Hrvatski dom ima dovoljno prostora i za igrače i za navijače.

Svake godine pokušavamo dodavati i nove sadržaje. Pored meze (suho meso, špek, sir i svježi uštipci) i pića (rakija, pelinkovac, pivo, sokovi, kava…) naši prijatelji glazbenici došli su s šargijama i violinama. Ukupno se prijavilo 10 momčadi za natjecanje. Nadamo se da će u budućnosti žene i djevojke imati svoje ekipe. Poznato je da ova igra oduševljava ne samo muškarce nego i žene. Turnir je započeo molitvom, koju je predvodio župnik vlč. Stipo Knežević. A molili smo za naše zajedništvo, za mir u Ukrajini i cijelom svijetu, a posebno za sve žrtve zemljotresa u Siriji i Turskoj.

Natjecanje je trajalo do ranih jutarnjih sati, a pobijedila je momčad iz župe sv. Leopolda Mandića Maglaj. Rastali smo se uz želju da sve svi nađemo u Zavidovićima najprije na svetkovinu sv. Josipa, a onda na godinu opet na turniru u Hrvatskom domu.