Božićni koncert u Zavidovićima

U župnoj crkvi sv. Josipa u Zavidovićima, 18. prosinca 2022. u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva Napredak, podružnica Zavidovići i župe sv. Josipa u Zavidovićima, upriličen je tradicionalni Božićni koncert.

Ovo je jedinstvena kulturna manifestacija koju Napretkova podružnica u Zavidovićima već dugi niz godina daruje svome gradu i svim ljudima dobre volje. Kao i dosad, ovaj kulturni događaj privukao je veliku pozornost javnosti i simpatizera HKD Napredak u Zavidovićima.

Na samom početku, nazočnima se obratio predsjednik podružnice Ivan Antunović, koji je poželio dobrodošlicu svima, zahvalio se na dolasku i naglasio važnost njegovanja i očuvanja tradicije i baštine ovdašnjeg puka.

Na koncertu su sudjelovala djece predškolske dobi, učenici osnovnih i srednjih škola, solisti i zborovi, koji su se predstavili publici tradicionalnim Božićnim pjesmama. Prvi su nastupili najmlađi sudionici, koji su se predstavili recitacijama i skladbom Djetešce nam se rodilo.

Na koncertu su nastupili: Mješoviti zbor župe sv. Ante Padovanskog Žepče, Dječji zbor Ljiljani sv. Ante,  Zbor mladih Spes, Zbor župe sv. Ivana Krstitelja iz Lug Brankovića, učenici osnovne i srednje glazbene škole Katarina Kosača Kotromanić, Mladi Vareški tamburaši pod vodstvom prof. Igora Hingera, dok su iz župe sv. Josipa nastupili mladi glazbenici Helena Ilić i Mateo Murlin i zbor župe sv. Josipa.

Nesebičnim zalaganjem i trudom, te angažiranjem najmlađih, nova uprava Napretkove podružnice u Zavidovićima, pokazala je da će ova manifestacija ostati dio kulturnog života grada Zavidovića.

Druženje se nastavilo u Hrvatskom domu u Zavidovićima  gdje je pripremljen domjenak za sve sudionike koncerta, goste, posjetitelje i članove HKD Napredak.

Više fotografija možete vidjeti  u galeriji.