Trodnevnica uoči svetkovine svetog Josipa 19. ožujka 2022.

Kroz 9 srijeda prije proslave svetkovine sv. Josipa naši župljani, ali i drugi štovatelji ovog sveca, okupljaju se u našoj župnoj crkvi, pristupaju sv. sakramentu ispovijedi/pomirenja, sudjeluju na sv. Misama, zajedno molimo litanije našeg sveca. Uvijek molimo za mir i slogu u našim obiteljima. Pretprošle i prošle godine posebno smo molili za sve oboljele od coronavirusa i za sve one koji skrbe za sve bolesnike.

Ove godine smo posebno molili, a i dalje ćemo moliti za mir u Ukrajini. Molili smo za sve žrtve rata u Ukrajini, ali i u Rusiji i u drugim ratnim zonama.

Intenzivnija priprema za proslavu našeg patrona počela je s prvim danom trodnevnice. Crkva je bila dobro popunjena. Došli su naši župljani, ali i vjernici iz drugih župa. Prije sv. Mise mnogi su se ispovjedili. Sv. Misu je predvodio vlč. Marinko Filipović, župnik iz Radunica.

Drugi dan trodnevnice sv. Misu je predvodio vlč. Andrej Lukanović, župnik iz Bijeljine. I on je kao i vlč. Marinko istaknuo vrline sv. Josipa. Sv. Josip nam je i zagovornik i uzor, kako bismo mi svi trebali živjeti.

Treći dan trodnevnice prije početka sv. Mise koju je predvodio vlč. dr. Emanuel Petrov, naš Zavidovićanin, koji je župnik u Omišu i profesor dogmatike na Katoličkom Bogoslovnom fakultetu u Splitu, obavili smo pobožnost Križnog puta.

Kroz sva tri dana bilo je dovoljno svećenika iz susjednih župa, koji su ispovijedali vjerni puk. Svi su bili iznenađeni da je tako lijep vjernika molio kroz sve dane trodnevnice. Za vrijeme sv. Misa, kao uvijek do sada, naš je zbor, predvođen gosp. Filipom Klarićem, svojim skladnim pjevanjem sve nas potaknuo na dublju molitvu.