Blagoslov polja i sv. Misa na groblju Dolina
09. svibnja 2021.

Prema ustaljenom rasporedu u našoj župi u nedjelju 09. svibnja 2021. obavili smo blagoslov polja i slavili sv. Misu. Unatoč ograničenja putovanja zbog pandemije okupio se lijepi broj naših župljana i prijatelja. Nazočni su mogli vidjeti novu ogradu i ulazna vrata. Sve smo mogli uraditi, jer smo dali svoje novčane priloge, ali i darovali svoje vrijeme i znanje. Dragovoljni rad na ogradi groblja nas je povezao.

Nova kapela je izgrađena za vrijeme pokojnog župnika vlč. Mire Bešlića. Kapelicu je blagoslovio vlč. dr. Josip Knežević Tadin u nedjelju Presvetog Trojstva 22. svibnja 2016., a blažene Drinske mučenice su zaštitnice.

Vlč. dr. Josip Knežević i Mirko Knežević, stolar su financirali i uradili novi oltar i ambon. Neka im dragi Bog, po zagovoru blaženih drinskih mučenica nagradi stostruko njihovo dobro djelo. Vlč. Josip je blagoslovio novi oltar (sa simbolom naših blaženica) i novi ambon. Smijemo reći da je groblje Dolina počivalište tijela naših pokojnika, a ne odlagalište ljudskih tijela.

Nakon blagoslova polja i sv. Mise u nekim našim obiteljima okupili su se domaćini i njihovi gosti na tradicionalnu užinu. Dao Bog da se taj lijepi događaj kod nas ne ugasi.

Radovi još nisu završeni. Trebat ćemo postaviti keramičke pločice na pod, uraditi pripreme i postaviti zvono. Prema dogovoru s našim župljanima nužno je potrebno popraviti put, koji vodi na groblje. Vjerujemo da neće biti preopterećenje, ako nastavimo prikupljanje sredstava (10,00 KM mjesečno) do okončanja cijelog posla. Posebno smo zahvalni onim darovateljima, koji se ne kane ukopati na groblju Dolina, ali su darovali svoje priloge. Isto tako iz nekih obitelji su se uključila sva djeca pokojnika i dali svoj prilog. Na koncu sv. Mise župnik je posebno pozvao sve zetove da se uključe u akciju.