Pripreme za proslavu sv. Josipa 2021.

Biti župljanin u župi znači svakodnevno živjeti svoju vjeru u svojoj obitelji, u školi, na radnom mjestu… Božić, Uskrs, patron župe su posebne prigode, kada se pripravljamo duhovno i materijalno. Svatko se trudi biti dobar domaćin i dočekati svoje goste.
Župa je velika obitelj onih koji vjeruju u Isusa Krista, Bogočovjeka. Naša župa je osnovana 1902. tadašnji nadbiskup, sluga Božji dr. Josip Stadler, prvi vrhbosanski nadbiskup odredio je sv. Josipa za zaštitnika nove župe u Zavidovićima.
Svi župljani su domaćini vjernicima iz drugih župa. Još uvijek je lijepi broj onih, koji svoje goste pozivaju u svoje domove „na užinu.“ Svetkovina sv. Josipa proslavlja se 19. ožujka i još uvijek je hladno da bi užine pripravljali u dvorištu naše župe.
5. crkvena zapovijed kaže: „Doprinosi za crkvene potrebe.“ Naš župljanin Tonćo Marković iz Doline se potrudio, kako bi se napravila lijepa oglasna ploča. Na tom smo mu vrlo zahvalni. A pri postavljanju same ploče pomagali su Tado Knežević iz Alića i braća Ivan i Blaženko Duvančić iz Biljačića.
A Jerko Antolović iz Radunica je poklonio i ispekao prase, kako bismo počastili svoje goste. Zahvalni smo i drugim našim župljanima, koji su darovali rakiju, pivo, pite, kolače, kako bi se naši gosti okrijepili. Vjerujemo da će im dobri Bog po zagovoru sv. Josipa stostruko uzvratiti.