Proslava patrona župe sv. Josipa u Zavidovićima

Nakon priprave (9 srijeda u čast sv. Josipa i trodnevnice) proslavili smo naš patron u Godini sv. Josipa 19. ožujka 2021. Zbog epidemioloških mjera svetu Misu smo proslavili na otvorenom. Susjedni župnici i kapelani su bili na raspolaganju za sv. Ispovijed. Naši mladi: Ivan Duvančić, Nikolina Grlić, Ana Marija Vrbić i Antonio Zvijerac za tu prigodu su odjenuli narodnu nošnju Hrvata – katolika našeg kraja. Antonio i Nikolina su čitali čitanja za vrijeme sv. Mise. Nakon sv. Mise mnogi su se željeli fotografirati s našim mladima.

Naš župni zbor je kao i uvijek uljepšao liturgijsko slavlje. A naše pjevače je predvodila s. Mirjam Ramljak, milosrdnica na službi u Žepču, inače Lovničanka i krštena je u našoj župi.

Sv. Misu je predvodio vlč. Marinko Kajić, župnik u župi sv. Antuna opata u Rijeci. Vlč. Marinko je rodom iz župe sv. Ane Radunice, a za vrijeme župnikovanja sadašnjeg zavidovićkog župnika, on je otišao u sjemenište, završio teološki studij i postao svećenik u Riječko-Senjskoj nadbiskupiji. U svojoj propovijedi on nam je posadašnjio ulogu sv. Josipa u povijesti spasenja. Govorio nam je, što je nama činiti u današnjem vremenu.

Nakon sv. Mise nastavili smo druženje pred crkvom. Kao i ranijih godina počastili smo sve svoje goste mezom, pitama, pićem (rakija, pivo, sokovi…). Nažalost, ni ove godine nije bilo kola, jer smo pazili da jedni druge ne zarazimo. Naši župni dragovoljci su se pobrinuli da svatko nešto dobije.